Halverwege maart stond opeens de hele wereld op zijn kop als gevolg van COVID-19. Nu, maanden later, merken we dat nog steeds veel mensen worstelen met ‘het nieuwe normaal’ en de rol die thuiswerken daarin blijft spelen, met name op het gebied van security. Thuis zijn medewerkers immers anders beveiligd dan op kantoor. Zelfs nu mensen langzaam weer op kantoor mogen gaan werken, zullen er genoeg mensen zijn die toch nog deels thuis willen blijven werken. Het security verhaal blijft daarom ook na COVID-19 een belangrijke rol spelen. Bij Becs begeleiden wij u hier graag in. Want, is uw huidige IT omgeving eigenlijk wel geschikt voor thuiswerken?
Milieuvriendelijk werken
Thuiswerken heeft een aantal voordelen, waaronder het zelf kunnen indelen van de werkdag en de rust (mits de andere gezinsleden naar school, opvang of werk zijn). Maar thuiswerken heeft ook voordelen op grotere schaal, zo is gebleken. Verschillende autoriteiten beweren namelijk dat de natuur er veel baat bij heeft dat mensen nu thuisblijven. Zo is er bijvoorbeeld veel minder CO2 uitstoot dankzij auto’s die op de oprit blijven staan. Deze verbeteringen voor de natuur kunnen echter zo weer teniet worden gedaan als alles weer terug zou gaan naar hoe het was. “Nu gaat de uitstoot iets naar beneden, maar straks gaat de economie weer draaien. Dan gaat die uitstoot weer omhoog, terwijl die juist naar nul moet om de opwarming een halt toe te roepen,” zo stelt klimaatwetenschapper Guido van der Werf van de Vrije Universiteit. Om de verbeteringen te blijven volhouden, zal er dus structureel iets moeten veranderen. Deels thuis blijven werken kan daar een oplossing voor zijn. Veel bedrijven die eerst niet openstonden voor thuiswerken hebben nu kunnen merken dat dit toch wel haalbaar is voor hun bedrijf.
Stay secure!
Security is zeer belangrijk bij het thuiswerken. Immers is de beveiliging van data en apparaten thuis vaak anders dan op kantoor, terwijl dit helemaal niet hoeft. Een aantal relatief makkelijk te regelen beveiligingen:
- Versleutel de data (encryptie) op de apparaten waarmee thuis wordt gewerkt. Zo kunnen hackers ook thuis niet zomaar aan belangrijke data komen.
- Voorzie de werkplek en applicaties van een extra wachtwoord. De 2-Factor Authenticatie die Becs aanbiedt werkt met een extra stap in het inlogproces, die uw omgeving nóg beter beveiligt.
- Gebruik veilige applicaties voor onder andere uw online vergaderingen. Applicaties als Zoom en Microsoft Teams worden door thuiswerkers nu veelvuldig gebruikt. Maar ook hier moet voorzichtig mee om worden gegaan. Zo is Microsoft Teams beter beveiligd met een end-to-end security, waar Zoom (nog) niet over beschikt. Bij Becs bieden we verschillende pakketten aan waar ook Microsoft Teams in zit, om er zo voor te zorgen dat uw medewerkers veilig in contact kunnen blijven met elkaar.
- Zorg dat updates worden bijgehouden. Kwetsbaarheden in bepaalde software dienen snel gevonden en opgelost te worden, om uw data veilig te houden. Klanten van Becs kunnen ervan op aan dat updates worden bijgehouden tijdens ons periodiek beheer.
- Blijf extra alert op gevaarlijke e-mails en telefoontjes. Hackers hebben immers net zo veel thuisgezeten als de rest van de wereld, dus hebben steeds weer nieuwe manieren bedacht om mensen op te lichten. Een van deze manieren is middels zogenaamde ‘CEO-fraude’. Dit is fraude waarbij er een e-mail wordt gestuurd naar één van de werknemers, die ogenschijnlijk lijkt te komen van de directeur en waarbij wordt gevraagd om geld. Maar ook via de telefoon kunnen ze proberen u geld afhandig te maken.
- Regel de veilige telefonische bereikbaarheid. Met VoIP kunt u ervoor zorgen dat de telefoon vanuit kantoor doorgezet wordt naar uw eigen telefoon. Zo bent u ook thuis altijd veilig bereikbaar.
Bent u er al uit?
Naast het ondersteunen van uw ICT zaken op kantoor, hebben wij bij Becs zoals hierboven aangegeven vele ondersteuningsmogelijkheden voor u en uw thuiswerkende medewerkers. Neem eens contact met ons op. Wij bespreken graag (digitaal) wat ‘het nieuwe normaal’ voor uw bedrijf betekent en hoe wij u hierin kunnen ondersteunen.
Comments are closed.