ISDN stopt in september 2019. Voor die tijd zullen ondernemingen moeten beslissen op welke manier zij hun telecommunicatie inrichten. Op dit moment claimen veel klassieke telecom partijen dat zij de VoIP oplossing hebben voor de toekomst. Maar is dat zo? Hoort een VoIP omgeving juist niet bij een IT partner thuis? De onderliggende vraag is: wie is het beste in staat om data(stromen) te managen?
‘’VoIP betreft foutgevoelig dataverkeer over het IT netwerk. Daarom zou VoIP idealiter bij een onderneming ondergebracht moeten worden die vanuit de basis verstand heeft van IT infrastructuur en datastromen.’’ – Joey Timmermans, Becs IT Services –
Gelijke materie verschillende pijlers
Een telecombedrijf richt zich op telecommunicatie en een IT onderneming op informatie technologie. VoIP is data-gedreven en wordt gemanaged via datacentra. Het beoogde resultaat is voor beide type aanbieders in principe hetzelfde, namelijk: telefonische bereikbaarheid organiseren. De manier waarop men omgaat met VoIP oplossingen bepaalt het succes. Denkt de leverancier nog steeds in tikken of al jaren in bits en bytes?
Aansluiten of instellen
Een VoIP omgeving goed instellen is wezenlijk anders dan een telefoonlijn aansluiten. De foutgevoeligheid ligt vele malen hoger bij VoIP dan bij traditionele telefonie. Ruis op de lijn en wegvallende gesprekken zijn veel gehoorde klachten, deze zijn het gevolg van matige configuratie en/of gebrekkige kennis van data management. Deze data-technische aspecten zijn te vergelijken met configuratiewerkzaamheden die IT bedrijven dagelijks uitvoeren bij het aansluiten van netwerken, computers en servers.
Technisch beheer met Skilled Support Desk VS klantenservice
Het beheren van een VoIP omgeving vraagt om andere kennis dan de telecombedrijven van origine beheersen. Een goede IT partner heeft een Skilled Support Desk, dat wil zeggen iemand met technische kennis als eerste contact. Incidenten of (standaard) wijzigingen worden direct opgepakt.
Toekomst gericht maatwerk
VoIP maakt het mogelijk om telecommunicatie en het werkproces daaromheen perfect te organiseren. Het ondersteunt het bedrijfsproces door een veelvoud aan opties en functies. In deze gevallen spreekt men eigenlijk over een Unified Communicatie (UC) oplossing. Deze term duidt aan dat er meerdere communicatiemiddelen zoals; interne chat, bellen, video bellen, etc. gezamenlijk gemanaged worden door één datacentrale. De UC oplossing blijft zich constant ontwikkelen en geeft ondernemers in de toekomst nog meer kansen om (tele)communicatie op maat aan te laten meten, als een Italiaans maatpak.
Bij Becs Managed VoIP worden alle functionaliteiten op basis van wensen en behoeften geconfigureerd en is daarmee maatwerk. Aanpassingen doorvoeren, naar aanleiding van wisselende bedrijfssituaties, zijn geen probleem bij Managed VoIP. Ook het toevoegen van extra functionaliteiten op een later tijdstip is mogelijk.
Met enige visie op de toekomst zou men zich moeten afvragen: welke partij kan het beste een totaal overzicht creëren van alle data, applicaties en databasekoppelingen die gemaakt moeten worden?
Flexibiliteit
Flexibiliteit is een groot goed voor ondernemers. Contracten met klassieke telecombedrijven zijn vaak op basis van enkele jaren. IT Partners bieden doorgaans andere contracten aan waardoor ondernemers flexibel blijven. Zo werkt Becs al geruime tijd met maandovereenkomsten!
Kennis opdoen tijdens een Becs IT seminar
Op 20 september hosten wij een seminar waar de mogelijkheden, functionaliteiten en vragen omtrent VoIP en Cloud besproken worden. Tijdens het seminar wordt er een nieuwe functionaliteit onthult van ons Unified Communicatie (UC) platform.
Comments are closed.